José van Loo

Werken met hoofd, hart en handen

Werken in het onderwijs is werken aan de ontplooiing van jonge mensen en werken aan persoonlijke, professionele ontwikkeling. Om gezond en met plezier te werken is betrokkenheid bij je werk met hoofd, hart en handen, (denken, voelen en doen) van wezenlijk belang.

Denken: over hoe je werkt en wilt werken | Voelen: wat dit voor jezelf en je omgeving betekent | Doen: handelen in de dagelijkse praktijk

De vervlochten driehoeken in mijn logo staan hier symbool voor.

 

Balans vinden tussen praktijk en theorie

Een belangrijk motief voor mijn werk is het realiseren van een goede balans tussen praktijk en theorie. Door diverse opdrachten in onderwijs- en opvoedingssetting ben ik altijd nauw verbonden gebleven met de dagelijkse onderwijs- en opvoedpraktijk.

Ruime praktijkervaring in diverse functies

Ik begon mijn werk binnen het basisonderwijs in 1976 als kleuterleidster. In de jaren 80 werkte ik in Almere mee als directeur aan de opbouw van een nieuwe school. Een bijzonder leerzame ervaring.

Naast deze werkzaamheden behaalde ik in 1987 mijn doctoraal Pedagogiek.

Met de tijd richtten mijn werkzaamheden zich steeds meer op onderwijsmanagement. Een functie als adviseur bij het CPS (onderwijsontwikkeling en advies) bood mij de kans om nog meer expertise op dit gebied te ontwikkelen. In mijn negen jaar bij het CPS werkte ik als fusiebegeleider, conflictbemiddelaar, managementtrainer, coach en supervisoren publiceerde ik over deze thema’s. Opleidingen tot supervisor/coach, trainer en mediator boden mij hiervoor een stevig fundament.

 Pedagoog, coach, trainer met eigen praktijk

Sinds 2003 heb ik mijn eigen onderwijspraktijk, aanvankelijk lag het hoofdaccent op interim-management, mediation en training. Nu  ligt het accent op pedagogiek, coaching en training.

 

 

Reageren is niet mogelijk